De Slag om de Verslaving: Altijd maar mee

  • Published: 08 November 2016

Het lezen van het boek van Judith Lagerwaard over de eetbuistoornis BED moet ik afdwingen. Niet omdat het zo een slecht boek is: ze schrijft leuk en met humour en soms gewoon poëtisch. Het probleem ligt in de confrontatie: met mezelf en met die anderen die een dergelijke worsteling ondergaan. Iedere dag weer: de monsters heten misschien anders maar ze zijn hetzelfde. Je kunt ze onderin je koffertje stoppen maar ze gaan mee. Altijd maar mee.

Lieve Allemaal-met-Menszijnssyndroom

  • Published: 29 October 2015

We willen allemaal graag perfect zijn. Perfect is 'normaal. Genezen. Niet  ziek. Als het ernaar uit ziet dat er iets niet goed zit dan is de oplossing eenvoudig, we gaan naar de dokter. We willen een pilletje van hem of haar die we 3 dagen, weken of maanden in kunnen nemen en voilá, het is voorbij. Is het allemaal wat ernstiger, dan zijn sommigen van ons bereid om er wat therapie tegenaan te gooien maar dan moet het ook echt over zijn, hoor! En die pillen, daar moet je toch echt een keer vanaf.

Dank je Feestelijk: de Terreur van het Kersttafelen

  • Published: 17 December 2014
 
 
 
 
 
We zitten er alweer middenin: de chocoladeletters liggen nog bij de Tuinen en de Kerstchocolaatjes al bij de bakker. Als je geen chocolade-coma wilt dan kun je nog altijd een kalkoen-coma oplopen, een cocktail-coma of een Kerst-coma. De reclamewereld draait op volle toeren en de lucht zindert van de blérende blenders en de beierende belletjes. Hoezo vrede? Kerst maakt een lawaai waar horen en zien van vergaan.
In ons hoofd is de kabaal nog veel erger: hoe blijf ik eraf, hoe kom ik eraan of hoe kom ik ervan af. Een nieuwe vriendin zei: ‘oh mijn hemel, ik zie er zo tegenop!’ Kerst? Gezellig bij lichtjes!  Familie? Heerlijk om iedereen weer bij elkaar te hebben! Kadootjes? Yay, een nieuw boek/luchtje/dingsigheidje! 
Nee hoor, het gaat haar om dat eten.