Niet-Kerst Wensen

  • Published: 12 December 2016


Moeilijk Tijden

De laatste 2 weken, zoals bekenden weten, zijn heel zwaar geweest. Ik wil niet gelijk zeggen: de ergsten van ons leven, want tijd en afstand verbleken angst en wanhoop en we hebben al een levenlang drama’s achter de rug, maar deze waren wel erg. Het is ook nog niet over: Hemzelf heeft enige kritieke/ernstige fases doorgemaakt en is nog erg fragiel. Voor ons blijft alleen over naast zijn bed zitten en hem gezond te zeuren. Maar vanmorgen filterden mijn door angst en verdriet het volgende:

Karma op de fiets

  • Published: 22 June 2016

Gisteren ben ik van mijn fiets gekukeld. Zomaar. Voor de prijs van een geschaafde schouder, beurse heup (gat in m'n broek ook nog) en koppijn dankzij het stuur wat tegen mijn rechter slaap sloeg, heb ik weer een paar lessen geleerd. Waarom ik ze moest leren wíl ik niet eens weten.

Twee Minuten voor Vrijheid

  • Published: 05 May 2016

 

Vrijheid van Herinneren
De 'Memories' functie van Facebook toont een nieuwe traditie: de laatste 3 of 4 jaar logeren onze kleinkinderen tijdens de meivakantie een paar dagen bij ons. De herinneringen zijn altijd feestelijk en het is heerlijk om te zien hoe zij en wij in elkaar groeien. Vooral de vrijheid valt op: vrij om te spelen, te hangen, lachen, huilen, ruzieën en liefhebben. 

Chocola voor Rugpijn

  • Published: 25 March 2016

                                                                                               
Laatst las ik een blog van een Paleo-aanhanger die de voeding van zijn kinderen doornam en het was, moet ik zeggen, indrukwekkend. Prachtig, hoor. Helemaal aangepast aan de noden van een kinderlijf met onderscheid tussen twee kindertjes en hun unieke systemen.  Geweldig, die mensen. Ik las het met toenemende instemming (en jaloezie, want ik heb dat heel anders gedaan). En toen zei hij, en ik juichde: 'wij gebruiken eten nooit als beloning of troost'.  

Subcategories