Vol, Leeg of Niets: begrijp jij altijd de Dharma?

  • Published: 23 November 2017

                                                                          
Sommige leringen van de Dharma zijn af en toe zo moeilijk dat ik er hoofdpijn van krijg. Neem de 5 Skandhas. Wat heb ik daarmee geworsteld! Ik weet over het algemeen dat er voor alles een goede uitleg is, maar soms heb ik 'm niet 'gauw even' gevonden. En als ik, na veel gemediteer en gelees denk dat ik het gevonden heb dan komt de volgende uitdaging: vertrouw ik mijn eigen begrijpen?

Thich Nhat Hanh, Bill Bryson en het Inter-zijn

  • Published: 04 October 2017

Bill Bryson, een onwaarschijnlijke guru:
Jaren geleden schreef de Amerikaanse auteur en taalwetenschapper Bill Bryson in zijn boek "Een kleine geschiedenis van bijna alles" (2003) over het wonderlijke verschijnsel dat wij continu atomen uitwisselen met elkaar en met onze omgeving. Het gelukkige toeval dat wij eigenlijk zijn is een wonder, zegt Bryson want: al die atomen vormen zich
steeds weer tot die ene mens die wij zijn.

Niet-Kerst Wensen

  • Published: 12 December 2016


Moeilijk Tijden

De laatste 2 weken, zoals bekenden weten, zijn heel zwaar geweest. Ik wil niet gelijk zeggen: de ergsten van ons leven, want tijd en afstand verbleken angst en wanhoop en we hebben al een levenlang drama’s achter de rug, maar deze waren wel erg. Het is ook nog niet over: Hemzelf heeft enige kritieke/ernstige fases doorgemaakt en is nog erg fragiel. Voor ons blijft alleen over naast zijn bed zitten en hem gezond te zeuren. Maar vanmorgen filterden mijn door angst en verdriet het volgende:

Karma op de fiets

  • Published: 22 June 2016

Gisteren ben ik van mijn fiets gekukeld. Zomaar. Voor de prijs van een geschaafde schouder, beurse heup (gat in m'n broek ook nog) en koppijn dankzij het stuur wat tegen mijn rechter slaap sloeg, heb ik weer een paar lessen geleerd. Waarom ik ze moest leren wíl ik niet eens weten.

Subcategories